Home / Blog / Eigen bedrijf: willen of moeten?

 

746182_13972037In tijden van economische crisis worden veel mensen ontslagen. In de eerste instantie is dat natuurlijk verschrikkelijk, maar het kan ook een zegen zijn. Mensen die er al lange tijd van dromen om een eigen bedrijf te starten, grijpen die kans op het moment dat ze onvrijwillig zonder werk zitten.

‘Mensen hebben twee redenen om een eigen bedrijf beginnen. Omdat de kans zich voordoet of omdat het noodzakelijk is voor inkomsten’, aldus Stef Bais, onderzoeker van ING. Soms is dat een droom die uitkomt en soms een moeizame weg, omdat de persoon geen andere optie ziet.

Geld lenen

Afhankelijk van de branche waarop beginnende ondernemers zich richten, is het belangrijk om genoeg kapitaal te hebben om aan de slag te kunnen. Daarom moeten veel mensen geld lenen als investering voor hun business. Geen prettig idee, geld lenen terwijl je werkloos bent. Maar het is ook afhankelijk van het soort bedrijf dat je wil oprichten. Als je een eenmanszaak hebt waarin je advies geeft over het één of ander, heb je waarschijnlijk niet veel kosten. Je gebruikt immers alleen je computer en auto. De kennis heb je meestal al.

Doorzettingsvermogen

Naast kennis is een gezonde dosis enthousiasme en vooral doorzettingsvermogen belangrijk. Als je iemand bent die al snel de handdoek in de ring gooit bij de minste of geringste tegenslag, kun je beter geen eigen bedrijf beginnen. Het kost immers tijd en moeite om succesvol te worden. Maar de echte doorzetters zullen daar geen moeite mee hebben. Als je je doel voor ogen houdt, is de kans immers groter dat je zult slagen!
Bron: bnr.nl/topic/beurs

 
Share this page