Home / Blog / Passie voor eigen bedrijf

 

TigergroomAnno 2012 is de economische crisis nog altijd niet voorbij. Wereldwijd zijn miljoenen mensen hun baan kwijtgeraakt. Zij moesten zich omscholen of aan de slag gaan in een sector die hen misschien helemaal niet ligt. Er is natuurlijk de optie om je eigen bedrijf te starten, maar veel mensen weten niet goed welke producten of diensten zij moeten aanbieden.

Een aantal eigenschappen komen in ieder geval goed van pas om een succesvol eigen bedrijf te starten. Doorzettingsvermogen is erg belangrijk, want mensen die snel opgeven, komen niet ver. Maar één van de meest cruciale eigenschappen voor een glansrijke carrière is enthousiasme. Als je enthousiast bent over iets, kun je vaak bergen verzetten. Figuurlijk uiteraard.

Passie

Enthousiasme gaat meestal gepaard met passie voor een bepaald product of dienst. Een simpel voorbeeld is bakken. Mensen met een passie voor het bakken van taarten en gebak genieten daar intens van. Sommige mensen hebben hun eigen bakbedrijfje en leveren allerlei zelfgemaakte lekkernijen aan andere bedrijven of voor feesten zoals communies, bruiloften en verjaardagsfeestjes. Dat is de ideale situatie: geld verdienen met je hobby!

 
Share this page