Home / Blog / Indruk maken als vrouwelijke ondernemer

 

vrouw-in-pakSucces boeken als ondernemer hangt van veel en hele diverse factoren af. Een prettige uitstraling en een verzorgd uiterlijk is één zo’n factor. Daarvan is kleding in ieder geval één ding dat je zelf in de hand hebt en dat je goed kan ondersteunen in je geloofwaardigheid als ondernemer. Als man ben je met een goed zittend pak en een netjes gestreken overhemd al een heel eind op weg in veel settings. Maar wat draag je als vrouwelijke ondernemer? Ook een pak! Want het vrouwenpak is hét item dit seizoen om binnen en buiten de zakelijke wereld een verzorgde, moderne en krachtige indruk achter te laten.

Veel keuze

vrouwen-in-pakEen mooi pak is dit najaar echt een musthave en kan niet ontbreken in de zakelijke garderobe van de vrouwelijke ondernemer die zichzelf serieus neemt. Je kunt er een vrouwelijke touch aan geven door te kiezen voor felle of juist heel zachte kleuren. Maar er is ook ruim voldoende keuze in mooie vrouwenpakken in de klassieke mannenkleuren donkerblauw, grijs en zwart om je het voorkomen van een echte powervrouw te geven.

4 tips om het vrouwenpak bij jou het best tot haar recht te laten komen

Er ligt op dit moment zo’n diversiteit aan pakken in de schappen dat je precies dat pak kunt kiezen dat bij jou past. Ben je een stoer type? Zorg dan dat je pak jouw poweruitstraling ondersteunt en laat het kittige pastelkleurige vrouwenpak liggen. Hierbij een aantal tips die je verder kunnen helpen bij je outfit:

  1. Heb je het figuur van een omgekeerde driehoek? Draag dan geen pofmouwen of schoudervullingen. Zo lijkt je bovenlichaam nog breder.
  2. De schoenen die je onder je pak draagt, maken of kraken je outfit. Het pak kan nog zo mooi zijn, met afgetrapte of niet bijpassende schoenen kom je nog slecht voor de dag. Nette damesschoenen vind je meestal bij geklede schoenenwinkels.
  3. Met de juiste accessoires versterk je je look. Kies voor leuke oorbellen, een mooie ketting of een sjaaltje. Maar bedenk: less is more.
  4. Wellicht overbodig om te noemen, maar zorg dat je kapsel ook netjes is, dat je nagels verzorgd zijn en dat je lekker ruikt.
 
Share this page