Home / Blog / Wat bepaalt de keuze voor een leaseauto?

 
Tesla Model S

Tesla Model S

Voor veel jonge werknemers lijkt het leasen van een auto een jongensdroom die uitkomt. Je kunt immers in een auto gaan rijden die je op eigen financiële kracht niet zo snel zou kunnen kopen. En hoewel er aan een leaseauto natuurlijk ook kosten verbonden zijn, kijken veel werknemers veel liever naar de mogelijkheden dan naar de beperkingen. Dat resulteert nogal eens in luxe en dure auto’s, met alle gevolgen van dien. De kosten voor een leaseauto gaan immers via de bijtelling uiteindelijk weer van je bruto loon af. Vergeet ook niet dat er ook over kilometers die privé gereden moet worden betaald.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Daarnaast lijken veel nieuwe leaserijders ineens al hun zorgen om het milieu te verliezen wanneer het men een nieuwe auto mag uitzoeken. Energiezuinige modellen met een wat minder sportief uiterlijk laat men veelal staan voor luxere modellen met veel ruimte en helaas ook een hogere CO2-uitstoot. Omdat de brandstof vaak weer door de werkgever wordt betaald is de afweging tussen benzine en diesel ook ineens niet zo interessant meer. Enerzijds begrijpelijk, maar ligt hier aan de andere kant niet ook voor de leaserijder zelf een stukje verantwoordelijkheid ten opzicht van milieu en maatschappij?

Goede tussenoplossingen

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds mogelijkheden die zowel de wens voor een mooie auto vervullen als gelijktijdig bijdragen aan een beter milieu. Elektrische de hybride auto’s komen in steeds aantrekkelijkere modellen, waarbij een exemplaar als de Tesla Model S menig jongensdroom alsnog in vervulling zal laten gaan. Ook voor ondernemers zelf wordt de keuze makkelijker gemaakt, doordat de overheid verschillende financiële voordelen biedt voor het inzetten van groenere auto’s in het wagenpark. Met dit soort maatregelen en ontwikkelingen op het gebied van de auto’s zelf, lijkt het erop dat zuinige auto nog best eens een succesvolle toekomst onder leaserijders tegemoet zal kunnen zien.

 
Share this page