Home / Ondernemen / Investering van €2 miljoen investering voor Delftse zonnesimulator

 

Eternal Sun, de in Delft gestationeerde fabrikant van zonnesimulatoren, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een financiering van €2 miljoen rond heeft met het Belgische investeringsbedrijf Vermec. De Nederlandse start-up geeft aan dat het de investering zal gebruiken om de internationale verkoop en servicewerkzaamheden uit te breiden.

eternal sun

Het bedrijf dat afstamt van de Technische Universiteit Delft heeft zich gespecialiseerd in de productie van zonlicht. Volgens ondernemers Chokri Mousaoui en Stefan Roest, die Eternal Sun als studenten opzetten, kan hun simulator zonlicht tot 98% nauwkeurig  nabootsen. Met de investering kunnen de jongens voldoen aan de groeiende vraag van productie-, test- en certificatie-instellingen.

Eeuwige zon dankzij Vermec

Eternal Sun werd in 2011 gesticht door Mousaoui en Roest als spinn-off van de TU Delft, en specialiseert zich in zonnesimulatietechnologie met als doel producten en materiaal te testen. Het bedrijf heeft deze drie jaar opeenvolgende groei gekend, en heeft klanten in Azië, Europa en het Midden-Oosten. Prijzen werden onder andere in de wacht gesleept voor Be.Project Benelux in 2011,  en de Clean Tech Award in Silicon Valley in 2013.

Het Belgische investeringsbedrijf Vermec investeert in ambitieuze ondernemingen en projecten die kunnen en willen groeien. Vanuit Brussel beheert het bedrijf een portfolio van verschillende soorten activa in een breed scala aan sectoren over de hele wereld.

etsun

Met de investering van Vermec in Eternal Sun weerspiegelt de sterke prestaties van het zonnesimulatorbedrijf van de afgelopen 3 jaar. Mousaoui geeft aan verheugd te zijn met Vermec als investeringspartner. “De oprichters zijn succesvolle ondernemers die hun eigen geld investeren in andere ondernemers”, prijst hij het team van Vermec. “Ze hebben altijd bewezen groeiende bedrijven succesvol bij te kunnen staan in een snel veranderende omgeving.”

 
Share this page