Home / Businessplan

 

business-plan-writerJe hebt een idee voor een bedrijf of eenmanszaak en je bent enorm enthousiast. Dat zijn de goede basisingrediënten voor een succesverhaal, maar dan ben je er nog lang niet. Tenzij je miljonair bent, zul je bij de bank moeten aankloppen voor geld om je plannen te kunnen realiseren. Bij de bank vragen ze om een businessplan. Een cruciaal document die je plannen kunnen maken of breken. Hieronder een aantal tips voor het opzetten hiervan.

Welke onderdelen moet een goed businessplan bevatten? Dat zijn er vijf. Een stuk over jezelf (de ondernemer dus), een marketingplan, een financieel plan, de organisatie en een samenvatting. Het is belangrijk dat je opvalt tussen al die andere documenten.

Taal

Veel documenten zijn enorm lang en staan vol met langdradig en moeilijk taalgebruik. Jij kunt er dus voor zorgen dat je het beknopt en overzichtelijk houdt. Schrijf niet meer dan twee pagina’s per hoofdstuk en benoem alleen relevante zaken in het businessplan. Ga geen overdreven competente woorden gebruiken, maar zorg ervoor dat het begrijpelijk is voor iedereen die het leest.

Concurrentie

Onderzoek doen is onvermijdelijk als je een succesvol bedrijf wilt opzetten. Je hoort te weten wat er speelt in de branche, want zo kom je geloofwaardig over. Benadruk in het businessplan ook waaróm degene die het document leest met jou in zee zou moeten gaan. Wederom is taal erg belangrijk. Als het plan vol staat met taalfouten, is de kans groot dat de lezer niet onder de indruk is en je plannen in rook opgaan. Laat het daarom nalezen door een aantal mensen die verstand hebben van de Nederlandse taal!

Kijk op managementsite.nl voor meer informatie.

Bron: tomenthomas.nl

 
Share this page