Home / Je eigen website

 

site199_20110414171749_1_internetAls jonge professional ben je gemotiveerd en enthousiast. Prima eigenschappen waarmee je kans maakt op een glansrijke carrière. Maar wees niet te onbesuisd als het gaat om het opzetten van een eigen website. Daar moet je voldoende tijd in steken en van tevoren goed bedenken wat voor een soort imago je wilt uitstralen. Hieronder een aantal tips voor het maken van een eigen website.

Technische kant

Natuurlijk kun je een IT’er inhuren of via via iemand gratis een website voor je laten opzetten. Maar je kunt je uiteraard ook zelf verdiepen in de wondere wereld van het World Wide Web. In de bibliotheek vind je bijvoorbeeld boeken over de ontwikkeling van websites en er zijn een aantal goede programma’s die je helpen een website op te zetten.

Lay-out

De lay-out van je website zou een beetje moeten lijken op je persoonlijkheid. Ben je iemand die stuitert van de energie en is de website bedoeld om je kwaliteiten als DJ aan te prijzen, ga dan vooral lekker uit je dak met een flashy design. Bied je je diensten aan als juridisch adviseur, dan is het raadzaam om de lay-out vooral zakelijk te houden!

Taal

Niet iedereen heeft een talenknobbel, maar het is uitermate belangrijk dat er geen taalfouten op je website staan. Die leiden namelijk af van de boodschap die je wilt overbrengen en bovendien komt het zeer onprofessioneel over. Laat jouw teksten voor de website nalezen door iemand die goed is in Nederlands of laat de teksten schrijven door een professioneel copywriter.

Foto’s

Grote lappen tekst zijn niet prettig voor de bezoekers van je website. Zorg ervoor dat je stukken tekst afwisselt met relevante en mooie foto’s. Afbeeldingen maken je website vrolijker en visueel aantrekkelijk. Logo’s en buttons kun je ontwerpen via b.v. cooltext.com.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op checklistpagina.nl

 
Share this page