Home / Presentaties

 

Powerpointpresentaties zijn erg belangrijk in het bedrijfsleven. Ze worden gebruikt bij de werving van nieuwe klanten, bij de overdracht van informatie aan eigen medewerkers, om klanten te overtuigen van b.v. een nieuw product en ga zo maar door. Op deze pagina vind je twee presentaties die te vinden zijn op de website Slideshare.net en een aantal tips om zelf een succesvolle presentatie te geven.

McCloud Online Idiots

Deze presentatie werd gegeven aan studenten van de Fontys Hogeschool in Eindhoven, door Dirk Ottenheijm van McCloud Online Idiots. Het was een gastcollege voor de minor Jonge Ondernemers en ging over het belang van internetmarketing in de hedendaagse zakenwereld. Want zonder minimale kennis van het internet, is het tegenwoordig een stuk moeilijker om je product of diensten te verkopen.

Tools

De tools die McCloud Online Idiots (en veel andere bedrijven) gebruiken voor online marketing zijn wereldwijd bekend. Zoekmachine Optimalisatie (SEO) bijvoorbeeld. Hierbij is het de bedoeling dat jouw website zo hoog mogelijk ‘rankt’ binnen de zoekresultaten van Google. Bij SEA ligt de focus meer op de advertenties van Google. Social Media zijn vaak ook een succesvolle tool om klanten aan jouw bedrijf te binden en het is natuurlijk goede reclame. Affiliate Marketing is de vierde tool. Hierbij adverteer je op andere websites om naamsbekendheid te krijgen.

Laat de klanten naar jou komen

De tweede presentatie gaat over hoe je de klanten naar jou toe kan laten komen. Eén van de tips gaat over het opstellen van een blog. Als je een interessante blog bijhoudt, komen de mensen vanzelf bij je terug. Het is dus aan jou om de blog zo boeiend mogelijk te houden. Een nieuwsbrief is ook een handig middel om een grote doelgroep te informeren over jouw producten of diensten. Een andere tip gaat wederom over het gebruik van Social Media. Zorg ervoor dat je een account hebt op Facebook, Twitter en LinkedIn! Bekijk de complete presentatie voor meer informatie over dit onderwerp.

 
Share this page